الي متوهقة في عجينة سنبوسة البف تدخل تجرب طريقتي صدقيني بتنج معك وبتعتمديها من توونه

المعجنات والمخبوزات والسندويتشات



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمتة الله وبركاتة

مرحبااااااا.....
كيفكم يا حبوباات بنات عالم حواء .....

كما عودتكم تووونة ... متى ماصارت مروقه :27:نزلت لكم كم شغله حلوه
اليوم طبقي > سمبوسة البف
اللي صارت عقدت :44:اغلب :icon33:الحريم:mad:
بس طريقتي غيير والسبب في طريقتي ونجاح العجينة
وجود النشاء في العجينة ولا رااح تنفتح معك اثناء القلي
وكمان وقت الفرد تكون متماسكة ومافيها اي تشققاات
هذي وصفة سمبوسة البف اللي ممكن تنعمل
بكميات كبيرة وممكن تتفرزن..
يعني مايحتاج تحشين كل يوم..
واليكم المقادير والطريقة بالصووور
طولت :time:عليكم تووونة بس حبيت اوضح
لكم طريقه نجاح سنبوسة البف :)

نبدا سوا...


المقادير
3اكواب دقيق
3ملاعق نشا (( كل كوب دقيق يعدلها ملعقة نشا ))
بيالة زيت
رشة ملح
اقل من نصف الكوب ماء دافى (( الماء حسب احتياج الدقيق ))

201202183915

الطريقة :

نخلط المقادير التاليه اولا ( الطحين + الملح+ النشا )
ثم نضيف الزيت

201202183917
ثم نضيف الماء شوي شوي
ماتكبينه كله يعني انتي تقدرين اذا العجينه تحتاج زيدي
خلي العجينه تكون لينه شوي مو سايله ولا تلزق باليد وفي نفس الوقت تحسي انها قاسية (( اتمنى فهمتو قصدي ))

واذا حسيتي انها محتاجه طحيني زيدي بس رشه بسيطه
201202183918

نكورها الى كور متوسطة
201202183920
المهم وغطي عجينتك واتركيها ترتاح حق ربع ساعه نص ساعه فقط

من الافضل عجن العجينة بليد
واستمري بلعجن لمدة من 4 الى 5 دقايق

ويمكنك استعمال العجانة بس الافضل يدويا
فهمتو عليا يا حورياااات ....
754
760K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

ابداع تونه
ابداع تونه
وهنا جهزت الة السنبوسة السهلة السريعة
واذا كانت مومتوفرة عادي يمكنك استعمال الطريقة المعتادة للبف وهي الفرد

والحشو على طول
بس هذي سهلة وتريحك في التشكيل يعني في فرد كورتين من العجين تعطيك 16 حبة مرة وحدة
(( اخذتها من محل الاواني سعرها 5 ريال ))
بصراحة سعرها مومعقول وبنفس الوقت عملية

طولت عليكم نرجع للبف
هنا جهزت الحشوة جبن ابيض ورشة نعناع جاف وشطة مجروشة
ولكي الحرية في الحشو
201202183921

201202183922

هنا اول مافرت اول قطعة من العجين ووضعتها على قطاعة السنبوسة مثل كداا

201202183929

201202183923

نحشيها بلجبن مثل كدااا

201202183925

نفرد كورة احرى من العجين ونضعها على الجبن مثل كداا
ونفردها بنشابة
201202183926

طبعا حتكون سهلة وعلى طول بتنزل
وهنا اول ما طلعت طبعا وضعتها على دقيق مرشوش خفيف جداا
201202183927

يتبع لا احد يرررد
ابداع تونه
ابداع تونه
طبعا في نوع اخر للحشوة استخدمتهااا وهذي احبها مرة
استخدمت الجبن الكيري من شان ارش عليها بعد القلي عسسسل
اتبعي نفس الخطوااات الصور توضح لك تابعوني

201202183932
201202183935

نقليها على زيت حااار جدااا

201202183939

وهنا اول ما قليت بف الكيري بلعسل
201202183942

201202183943

زوووووووووووم شايفين شكلها كيف خفيفة وهشة
201202183944

201202183945

وهنا بلجبن المالح بعد ما قليتها اصبحت جاهزة

201202183953

201202183955

زووووووم
201202183950




يتبع لا احد يررد
ابداع تونه
ابداع تونه
زووووووم
201202183950

201202183952

وهني وعافية عليكم

201202183960

201202183961







اتمنى نالت اعجابكم

طبعا السنبوسة هذي معتمدتها تقريبا لي 7سنوااات من يوم انا صغيرة:27:
ولا غيرتهااا من خفتها

واتمى وفقت في الشرح

واعذروني طولت عليكم بلهدرة :09:

ولاتنسونا من دعواتكم

اختكم في الله
تووووونة
بحب بلدي
بحب بلدي
الله اكبر
نفسي ادخل جوه الشاشة وأمد ايدي واخد كل الأطباق
الخرافيييه دي
بجد من اجمل مارأيت
طريقتك تجنن والعجينة ماشاء الله شكلها رووووعه وسلسه
مش لاقيه كلام اقوله يوصف إعجابي بسمبوستك
ياتونه بجد انتي احترافيه
اطباقك كلها رووووعه
مش عايزة ابطل كتابه في دماغي كلام كتيير
مش عارفة ارتبه من شدة الهول( ههههه)
تسلم يدك ياعمري
ان شاء الله اجربها مع أني صراحة بكسل اعملها ف البيت عشان الفرد واشتريت اله الفرد مخصوص عشانها
ولكن طريقتك شجعتني
ع المفضله. هووووبه
تسلمي. تسلمي. تسلمي
بحب بلدي
بحب بلدي
تنتوته اسمحيلي بالطبق ده
معذبني بموت ف الكيري مع العسل
https://d2s63a22uzwg40.cloudfront.net/hw-uploadcenter/up/sites/up.hawaaworld.com/files/links/963c0ca81613fbd6c3007cd55b0a8607.jpeg