ابداع تونه @abdaaa_tonh
عضوة مميزة
الي متوهقة في عجينة سنبوسة البف تدخل تجرب طريقتي صدقيني بتنج معك وبتعتمديها من توونه
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمتة الله وبركاتة
مرحبااااااا.....
كيفكم يا حبوباات بنات عالم حواء .....
كما عودتكم تووونة ... متى ماصارت مروقه :27:نزلت لكم كم شغله حلوه
اليوم طبقي > سمبوسة البف
اللي صارت عقدت :44:اغلب :icon33:الحريم:mad:
بس طريقتي غيير والسبب في طريقتي ونجاح العجينة
وجود النشاء في العجينة ولا رااح تنفتح معك اثناء القلي
وكمان وقت الفرد تكون متماسكة ومافيها اي تشققاات
هذي وصفة سمبوسة البف اللي ممكن تنعمل
بكميات كبيرة وممكن تتفرزن..
يعني مايحتاج تحشين كل يوم..
واليكم المقادير والطريقة بالصووور
طولت :time:عليكم تووونة بس حبيت اوضح
لكم طريقه نجاح سنبوسة البف :)
نبدا سوا...
المقادير
3اكواب دقيق
3ملاعق نشا (( كل كوب دقيق يعدلها ملعقة نشا ))
بيالة زيت
رشة ملح
اقل من نصف الكوب ماء دافى (( الماء حسب احتياج الدقيق ))
201202183915
الطريقة :
نخلط المقادير التاليه اولا ( الطحين + الملح+ النشا )
ثم نضيف الزيت
201202183917
ثم نضيف الماء شوي شوي
ماتكبينه كله يعني انتي تقدرين اذا العجينه تحتاج زيدي
خلي العجينه تكون لينه شوي مو سايله ولا تلزق باليد وفي نفس الوقت تحسي انها قاسية (( اتمنى فهمتو قصدي ))
واذا حسيتي انها محتاجه طحيني زيدي بس رشه بسيطه
201202183918
نكورها الى كور متوسطة
201202183920
المهم وغطي عجينتك واتركيها ترتاح حق ربع ساعه نص ساعه فقط
من الافضل عجن العجينة بليد
واستمري بلعجن لمدة من 4 الى 5 دقايق
ويمكنك استعمال العجانة بس الافضل يدويا
فهمتو عليا يا حورياااات ....
754
760K
يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.
طبعا في نوع اخر للحشوة استخدمتهااا وهذي احبها مرة
استخدمت الجبن الكيري من شان ارش عليها بعد القلي عسسسل
اتبعي نفس الخطوااات الصور توضح لك تابعوني
201202183932
201202183935
نقليها على زيت حااار جدااا
201202183939
وهنا اول ما قليت بف الكيري بلعسل
201202183942
201202183943
زوووووووووووم شايفين شكلها كيف خفيفة وهشة
201202183944
201202183945
وهنا بلجبن المالح بعد ما قليتها اصبحت جاهزة
201202183953
201202183955
زووووووم
201202183950
يتبع لا احد يررد
استخدمت الجبن الكيري من شان ارش عليها بعد القلي عسسسل
اتبعي نفس الخطوااات الصور توضح لك تابعوني
201202183932
201202183935
نقليها على زيت حااار جدااا
201202183939
وهنا اول ما قليت بف الكيري بلعسل
201202183942
201202183943
زوووووووووووم شايفين شكلها كيف خفيفة وهشة
201202183944
201202183945
وهنا بلجبن المالح بعد ما قليتها اصبحت جاهزة
201202183953
201202183955
زووووووم
201202183950
يتبع لا احد يررد
زووووووم
201202183950
201202183952
وهني وعافية عليكم
201202183960
201202183961
اتمنى نالت اعجابكم
طبعا السنبوسة هذي معتمدتها تقريبا لي 7سنوااات من يوم انا صغيرة:27:
ولا غيرتهااا من خفتها
واتمى وفقت في الشرح
واعذروني طولت عليكم بلهدرة :09:
ولاتنسونا من دعواتكم
اختكم في الله
تووووونة
201202183950
201202183952
وهني وعافية عليكم
201202183960
201202183961
اتمنى نالت اعجابكم
طبعا السنبوسة هذي معتمدتها تقريبا لي 7سنوااات من يوم انا صغيرة:27:
ولا غيرتهااا من خفتها
واتمى وفقت في الشرح
واعذروني طولت عليكم بلهدرة :09:
ولاتنسونا من دعواتكم
اختكم في الله
تووووونة
بحب بلدي
•
الله اكبر
نفسي ادخل جوه الشاشة وأمد ايدي واخد كل الأطباق
الخرافيييه دي
بجد من اجمل مارأيت
طريقتك تجنن والعجينة ماشاء الله شكلها رووووعه وسلسه
مش لاقيه كلام اقوله يوصف إعجابي بسمبوستك
ياتونه بجد انتي احترافيه
اطباقك كلها رووووعه
مش عايزة ابطل كتابه في دماغي كلام كتيير
مش عارفة ارتبه من شدة الهول( ههههه)
تسلم يدك ياعمري
ان شاء الله اجربها مع أني صراحة بكسل اعملها ف البيت عشان الفرد واشتريت اله الفرد مخصوص عشانها
ولكن طريقتك شجعتني
ع المفضله. هووووبه
تسلمي. تسلمي. تسلمي
نفسي ادخل جوه الشاشة وأمد ايدي واخد كل الأطباق
الخرافيييه دي
بجد من اجمل مارأيت
طريقتك تجنن والعجينة ماشاء الله شكلها رووووعه وسلسه
مش لاقيه كلام اقوله يوصف إعجابي بسمبوستك
ياتونه بجد انتي احترافيه
اطباقك كلها رووووعه
مش عايزة ابطل كتابه في دماغي كلام كتيير
مش عارفة ارتبه من شدة الهول( ههههه)
تسلم يدك ياعمري
ان شاء الله اجربها مع أني صراحة بكسل اعملها ف البيت عشان الفرد واشتريت اله الفرد مخصوص عشانها
ولكن طريقتك شجعتني
ع المفضله. هووووبه
تسلمي. تسلمي. تسلمي
بحب بلدي
•
تنتوته اسمحيلي بالطبق ده
معذبني بموت ف الكيري مع العسل
https://d2s63a22uzwg40.cloudfront.net/hw-uploadcenter/up/sites/up.hawaaworld.com/files/links/963c0ca81613fbd6c3007cd55b0a8607.jpeg
معذبني بموت ف الكيري مع العسل
https://d2s63a22uzwg40.cloudfront.net/hw-uploadcenter/up/sites/up.hawaaworld.com/files/links/963c0ca81613fbd6c3007cd55b0a8607.jpeg
الصفحة الأخيرة
واذا كانت مومتوفرة عادي يمكنك استعمال الطريقة المعتادة للبف وهي الفرد
والحشو على طول
بس هذي سهلة وتريحك في التشكيل يعني في فرد كورتين من العجين تعطيك 16 حبة مرة وحدة
(( اخذتها من محل الاواني سعرها 5 ريال ))
بصراحة سعرها مومعقول وبنفس الوقت عملية
طولت عليكم نرجع للبف
هنا جهزت الحشوة جبن ابيض ورشة نعناع جاف وشطة مجروشة
ولكي الحرية في الحشو
201202183921
201202183922
هنا اول مافرت اول قطعة من العجين ووضعتها على قطاعة السنبوسة مثل كداا
201202183929
201202183923
نحشيها بلجبن مثل كدااا
201202183925
نفرد كورة احرى من العجين ونضعها على الجبن مثل كداا
ونفردها بنشابة
201202183926
طبعا حتكون سهلة وعلى طول بتنزل
وهنا اول ما طلعت طبعا وضعتها على دقيق مرشوش خفيف جداا
201202183927
يتبع لا احد يرررد